Prentbriefkaarten verzamelen
Prentbriefkaarten verzamelen: Bij ons vindt u verschillende Prentbriefkaarten verzamel opbergsystemen. Wij streven altijd naar een constante en hoogwaardige kwaliteit voor een betaalbare prijs!
- Fotointerieur Kangaro 23-rings Din A4, 20 vel fotokarton zwart of wit, voor o.a. postkaarten en foto’s
- Post set van 10 stuks transparante bladen 6 vakken horizontaal voor o.a. oude postkaarten
- PP blad 4 vakken zwart 23 rings Din large set van 10 stuks voor o.a. postkaarten en foto’s
- PVC beschermhoezen voor o.a. oude postkaarten
Beschermhoezen om ansichten te verzamelen zijn er in vele soorten en maten en verschillende kwaliteiten
De beschermhoezen die wij verkopen zijn allemaal (op een paar uitzonderingen na) aan 3 kanten dicht gelast en aan 1 kant open, meestal aan de korte zijde zodat het product er niet snel uitglijdt. Dit worden U hoezen genoemd in het vakjargon.
De kleinste maat die wij verkopen is 58 x 88 mm en de grootste is 420 x 600 mm.
Bij de meeste beschermhoezen is het de bedoeling om het product wat er in gaat te verduurzamen en voor elk product is weer een andere kwaliteit beschermhoes te vinden die er geschikt voor is.
Zo kun je bij dun kwetsbaar papier wat niet gebogen mag worden en geen knikjes in mogen komen zoals ongevouwen bankbiljetten vaak het beste in een dikkere en hardere soort plastic beschermhoes te gebruiken zodat het geheel steviger wordt.
En bij dik karton zou vaak weer een dun hoesje volstaan.
Een verzamelaar heeft meestal andere criteria als een handelaar.
Bij ansichthoezen is het voor de verzamelaar belangrijk dat de soort plastic lang helder blijft en de kaart niet aangetast wordt door het klimaat, zonlicht, vocht etc.
Bij handelaren moeten de hoezen vaak voldoen dat ze slijtvast zijn, niet te zwaar, de zuren van de handen de producten niet aan tasten en de kostprijs vaak weer lager moet zijn bijv.
Daarnaast maakt het ook uit of je het product in een album opbergt of in een doosje of iets dergelijks doet. Als je het product in een album stopt met een beschermhoes dan doe je dat meestal om te beschermen als je deze eruit haalt en dat ze niet uit het album glijden. In dat geval voldoet een dunnere beschermhoes wel.
Wij verkopen meerdere soorten plastic, met name in PVC en PP. De PVC beschermhoezen kun je ook weer opdelen in de normale folie en hardfolie. De normale folie zitten wat meer weekmakers in. Deze weekmakers zijn overigens niet schadelijk voor het product. Deze weekmakers worden gecontroleerd door de EU en alleen de weekmakers die goedgekeurd zijn, worden door ons gebruikt.
De goedgekeurde weekmakers zijn minder agressief dan vroeger en krijgen de naam “reach conform” als ze door de test komen.
De hardfolie pvc is vaak een iets heldere plastic soort dan de normale pvc.
Prentbriefkaarten verzamelen
De PP beschermhoezen die wij gebruiken zijn altijd zuur en weekmaker vrij en glashelder. Sowieso is pp een veilige plastic en is biologisch beter afbreekbaar dan PVC, daarnaast is het ook lichter in gewicht. De diktes die wij gebruiken zijn van 50 micron tot 180 micron. Als je nog dunnere kwaliteit gebruikt wordt het naar mijn mening te slap om goed te beschermen. Wat je bij dikkere hoezen weer als nadeel hebt is dat je het product er weer wat moeilijker in krijgt, dus ik vind zelf ook dat dikker niet veel zin heeft.
Over ons
Naast bescherm- en opbergsystemen verkopen wij prentbriefkaarten op beurzen/markten en via internet. Zowel Nederlandse kaarten, zeer breed gesorteerd aantal thema’s en Buitenlandse kaarten op land gesorteerd.
De meeste kaarten uit ons assortiment zijn van ca. 1900 tot ongeveer 1970 (zw/w klein formaat).
Als klein jongetje is Jan Boonstra begonnen met verzamelen van postzegels. En toen een oude buurvrouw met wat oude ansichten aan kwam zetten begon hij daarmee te verzamelen. Het liep al snel uit de hand en voordat hij het wist had hij een schoenendoos vol. De kaarten die hij niet kon gebruiken verkocht hij op de rommelmarkt en dat liep goed. Voor het geld kocht hij weer nieuwe en dat ging maar door. De hobby loopt uit de hand, van rommelmarkten naar de eerste verzamelbeurzen in Den Helder, Hoorn, Leeuwarden etc.